Justiție

ULTIMA ORĂ! FOTO. Percheziții la punctul de trecere a Frontierei Giurgiulești al ANSA. Șeful subdiviziunii și 11 angajați ar fi permis în R. Moldova produse de origine animală, trecute fără acte permisive

Angajații de la puntul de trecere a Frontierei Giurgiulești ar fi permis, împreună cu angajați ANSA, transportarea produselor de origine animală și vegetală, contra anumitor sume. Astfel, pe tură ar fi fost ridicate circa 15.000 de lei, conform Centrul Național Anticorupție (CNA), transmite Realitatea.md.

Joi dimineața, 30 martie, oamenii legii au efectuat percheziții la Giurgiulești, în cadrul unor dosare pornite pe fapte de corupere pasivă. În urma acțiunilor de urmărire penală, 11 angajați ai ANSA au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind bănuiți că ar fi perceput plăți ilegale de la diferiți agenți economici.

Potrivit investigațiilor CNA, banii erau pretinși și acceptați în diferite valute. Contra sumelor, produsele transportate nu era supuse verificărilor sanitar-veterinare.

Astfel, în cadrul acțiunilor operative și de anchetă, a fost documentat șeful Postului de Inspecție la Frontiera Giurgiulești, dar și 10 inspectori din subordinea acestuia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *