Social

ULTIMA ORĂ! FOTO. Salvatorii moldoveni au ajuns în zona afectată de CUTREMURUL devastator și urmează să aibă primele intervenții

Salvatorii din Republica Moldova au ajuns astăzi, în jurul ore 5.30, în zona de intervenție indicată de autoritățile turce – provincia Hatay, la hotar cu Siria. Astfel, cei 55 de salvatori și-au început misiunea.

Odată ajunși la fața locului, responsabilii au fost convocați în ședință, unde au primit instrucțiuni și li s-a atribuit sectoarele de lucru. Salvatorii au primit informații cu privire la zonele de intervenție, dar și acțiunile care urmează a fi desfășurate, scrie Ziarul Național.

Echipa de specialiști din Republica Moldova a format două grupuri de lucru. Primul grup are misiunea de cercetare și căutarea sinistraților, iar al doilea grup instalează o tabără de câmp complet operațională.

Salvatorii vor activa neîntrerupt 24 de ore, iar pentru a fi eficienți aceștia vor utiliza tehnica grea din dotare, dar și echipamentele specializate. Mai mult, pentru lucrări de căutare vor fi antrenați doi câini de salvare.

Vă amintim, că în dimineața zilei de 8 februarie echipa specializată din R. Moldova a reușit să treacă frontiera cu Turcia. La hotar aceștia au fost întâmpinați de responsabilii Agenției pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență din Turcia (AFAD), care i-au îndreptat pe salvatorii noștri în provincia Hatay, una din cele mai afectate zone de seism. Pentru a ajunge la destinație, angajații IGSU și-au continuat drumul neîntrerupt, acesta fiind îngreunat de condițiile meteo nefavorabile.





Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *