Actualitate

Ultima oră! Iulian Rusu – noul director al CNA. Batrîncea și Bolea s-au dat în spectacol

Numirea în funcție a noului director al CNA a stârnit dispute în Parlament, după ce deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, fie că a uitat, fie că s-a făcut că nu știe despre modificarea legii CNA, care a oferit posibilitatea a cel puțin 20 de deputați să vină cu un candidat la funcția de director al CNA, iar plenul Legislativului să se expună asupra acestuia, a întrebat-o pe președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, când a fost organizat concurs pentru această funcție, scrie realitatea.md.

Stamate i-a amintit lui Batrîncea că legea a fost modificată, fapt ce a dus la eliminarea concursului. Ulterior și Vasile Bolea a întrebat-o pe Olesea Stamate cu ce statut vine Iulian Rusu ca director la CNA, dacă în strategia de reformare a Centrului se prevede lichidarea acestuia.

Iulian Rusu i-a dat replică lui Bolea: Am să accept termenul de terminator, doar în sensul bun al cuvântului și anume de a stârpi corupția din sistemul organelor de drept și CNA.

Noul director al CNA este de profesie jurist. A absolvit Universitatea Oxford, având titlu de magistru în drept. Are o experiență profesională vastă de peste 20 de ani, inclusiv în domeniul justiției. În ultimii 3 ani a deținut funcția de director executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene și a contribuit cu expertiză valoroasă în mai multe proiecte și activități ce țin de sectorul justiției și anticorupție.

După numirea în funcție de către deputați, Iulian Rusu, a depus jurământul la tribuna Parlamentului. În luna octombrie 2021 Iulian Rusu a fost numit în funcția de secretar de stat al Ministerului Justiției.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *