EconomiePolitică

ULTIMA ORĂ! Ivan Ceban „arde buzunarele” chișinăuienilor. Impozitul pentru bunurile imobiliare se MAJOREAZĂ cu 85% în 2023. „Alocații mai mari pentru trotuare decât investiții pentru învățământ și sănătate”

Impozitul pentru bunurile imobiliare va crește în municipiul Chișinău și în 2023. O decizie în acest sens a aprobat marți, 27 decemmbrie, Consiliul municipal Chișinău, care a aprobat bugetul Capitalei pentru anul 2023, scrie Ziarulnational.md.

Potrivit proiectului, impozitul pentru bunurile imobiliare, case și apartamente, va crește cu 85 la sută comparativ cu 2022.

Consilierul Partidului Liberal, Ion Cebanu, a criticat dur bugetul propus de primarul general Ivan Ceban.

„Buget municipal va avea un deficit de peste două miliarde. Astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău, a fost aprobat un buget marca Ivan Ceban, pentru campania electorală ce urmează să vină. Fracțiunea PL a votat împotriva acestui dezmăț financiar din mai multe motive:

1. Deficit bugetar depășește 25% din totalul cheltuielilor;

2. Creșterea impozitului pentru bunurile imobiliare (apartamente/case de locuit) cu 85%;

3 Dezbateri publice mimate a proiectului de buget, în timp ce majoritatea consilierilor votau Planurile Urbanistice Zonale pe sub masă;

4. Alocații pentru trotuare mult mai mari decât investițiile pentru învățământ și sănătate. De exemplu, pentru spitale s-au alocat 40 milioane, iar pentru trotuare – 500 milioane”, a scris Cebanu pe pagina de Facebook.

Potrivit lui, primarul general ar fi reuțit să îndatoreze municipiul Chișinău cu un miliard, iar în 2023 se vor mai adăuga 750 de milioane de lei.

„Condamnăm votul iresponsabil al consilierilor, care au aprobat acest buget în schimbul PUZ-urilor. Acest proiect reprezintă o gaură financiară pentru visteria orașului și va avea consecințe dure pentru dezvoltarea municipalității”, a punctat Cebanu.

De menționat că în 2021 impozitul pe bunurile imobile din Chișinău a crescut cu 85 la sută. Totodată, autoritățile municipale au anulat atunci și reducerea de 15% pentru achitarea impozitului până la 30 iunie, pentru a susține bugetul municipal, deoarece încasările din impozitul pe bunurile imobiliare merg direct în bugetul capitalei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. ce se intimpla? ne alunga cu totul din tara? pentru ce asa de mare impozit pe imobiliare? cu ce ne-a- ajutat statul la procurarea acestui imobil, la reparatia lui, etc., de ne lasa chiar cu f.gol?

  2. Nu ceban, da sioban în suman
    cu căciulă creata de cârlan,
    unde fuge el acolo și oaea maman
    și toata Haita sasialista trece în man !
    Asa dodon de la comunism a fugit
    și iaca cu mama unde sa pomenit !
    Multe nereguli a făcut pe acest pământ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *