EconomiePolitică

ULTIMA ORĂ! Ivan Ceban insistă ca locuitorii Chișinăului să plătească 24 de lei pentru apă și canalizare. „Noul tarif de 15,30 de lei la apă și canalizare nu soluționează problemele”

Primarul general al Capitalei, Ivan Ceban, este nemulțumit de tariful la apă și canalizare, care a fost stabilit miercuri, 11 ianuarie, de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE). În opinia acestuia, noul tarif de 15,30 de lei la apă și canalizare nu soluționează problemele cu care se confruntă „Apă-Canal Chișinău”, iar orașul ar putea fi debranșat de la sursă, scrie Ziarul Național.

Sursa citată menționează că în luna noiembrie 2022 „Apă-Canal Chișinău” a solicitat sprijinul Guvernului și al Comisiei Situații Excepționale în vederea identificării mijloacelor financiare pentru a acoperi datoriile pentru energia electrică și de a evita riscul deconectării acesteia.

Menționăm că tariful la apă s-a majorat cu 2,47 de lei și constituie 11,12 lei, iar la canalizare a crescut cu 2,14 lei. Astfel, consumatorii casnici vor plăti 15,30 de lei pentru apă și canalizare, imediat ce decizia ANRE va fi publicată în Monistorul Oficial.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *