Social

ULTIMA ORĂ! La CNA, sunt desigilate și examinate plicurile cu listele electorale din Găgăuzia. Ce spune instituția

În aceste momente, la Centru Național Anticorupție (CNA) are loc procedura de desigilare și examinare a plicurilor cu listele electorale în prezența a trei membri ai CEC Găgăuzia, inclusiv a șefei Comisiei, și a avocatului CEC, relatează Realitatea.md.

„De asemenea, CNA a pus la dispoziția membrilor CEC un interpret pentru asigurarea traducerii în limba rusă. Se fac copii ale acestor liste, iar după încheierea procedurii toate plicurile cu listele sigilate vor fi restituite Curții de Apel Comrat. Procesul de desigilare a plicurilor a fost documentat, cu ulterioara atașare a imaginilor la cauză. La această etapă, niciunul dintre participanți nu a avut obiecții la desfășurarea procesului”, se menționează într-un comunicat de presă al CNA.

Menționăm că la începutul acestei săptămâni Comisia Electorală Centrală (CEC) din UTA Găgăuzia a recunoscut rezultatele alegerilor pentru funcția de bașcan.

Ulterior, ofițerii CNA împreună cu Inspectoratul Național de Investigație, sub conducerea Procuraturii Anticorupție, au ridicat listele alegătorilor de la Judecătoria Comrat. Temei al acțiunii de ridicare a constituit bănuiala privind includerea în listele alegătorilor a persoanelor decedate și aflate în afara țării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *