Ultima oră

(ULTIMA ORĂ) Lista miniștrilor din Guvernul Sturza va fi anunțată pe 2 ianuarie. „Se vor trata în Moldova, iar copiii lor vor învăța în Moldova”

„Noi am trecut în revistă toate aceste lucruri. În comparație cu alți candidați eu nu am în spate partide sau consultanți. Președintele Parlamentului mi-a promis că voi avea parte de proceduri fără de blocaje. În calitatea de prim-ministru desemnat, am discutat procedură care urmează să ne încadrăm în termeni legali cu tot cu lista candidaților, pentru ca să respectăm limitele constituției ca să convoace comisiile necesare pentru a investi un nou Guvern.”, susține Sturza.

Premierul desemnat Ion Sturza a declarat astăzi că intenționează să pună câteva condițiile dure viitorilor membri ai Cabinetului de Miniștri pe care îl va forma. El a menţionat între altele că le va cere viitorilor miniștri să își petreacă vacanțele din perioada de mandat în exclusivitate în R. Moldova, să se trateze în centrele de sănătate din R. Moldova, iar copiii lor să învețe, până la liceu, în R. Moldova.

Declaraţia a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții Confederației Naționale a Patronatelor din Moldova.

„Voi cere ca copiii miniștrilor să învețe în țară până vor ajunge vârsta liceală. De asemenea, noi, miniștrii, în timpul mandatului, ne vom petrece vacanțele doar în țară și, cu excepția intervențiilor majore, vreau să ne tratăm la fel doar în instituțiile medicale din țară. E populist? E populist. Dar, fără exemplul propriu nu se va întâmpla nimic”, a spus Ion Sturza.

Totodată, acesta a dezvăluit că deşi toți candidaţii selectați sunt oameni de o calificare excepțională,”cu joburi foarte bune și salarii foarte bune”, el ar pleda pentru crearea uni fond din care să achite salarii decente în Moldova.

„Sunt oameni de o calificare excepțională, cu joburi foarte bune și salarii foarte bune. Eu aș pleda pentru crearea unui fond, la care să contribui și eu pentru a avea un salariu decent pentru Republica Moldova. Să nu umble cu pantalonii rupți că nu dau bine la cameră”, a subliniat Ion Sturza.

„Duminică membrii guvernului desemnat vor semna o declarație pe răspundere proprii. Persoanele care vor intra în noul guvern vor fi neafiliate politic, persoane noi, dar neîntâmplătoare. Zilele acestea descopăr oameni noi și talentați. Vom avea 16 oameni pe un guvern pe sprânceană”, a comentat Ion Sturza. 

Pe 2 ianuarie premierul desemnat urmează să prezinte programul de guvernare și lista noilor miniștri.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *