Economie

ULTIMA ORĂ! Luni, CSE va dispune revizuirea prețurilor la energia electrică

Luni, 5 decembrie, Comisia Situații Excepționale va dispune revizuirea prețurilor la energie electrică, după ce sâmbătă, Energocom a semnat un contract cu MGRES, spune ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, în cadrul unui briefing de presă, scrie TV8.

„CSE se va întâlni astăzi la ora 17 și va lua decizia ca ANRE să aprobe tariful. La moment putem vorbi de o reducere de minim 25%. Astfel, astăzi seara sau mâine ABRE, va aproba tariful. Probabil, tariful ar putea fi în jur de 4 lei/ KWh”, a precizat Spînu.

Potrivit ministrului, contractul cu MGRES este o soluție avantajoasă pentru Republica Moldova.

„În ultimele săptămâni, Moldova a consumat energie electrică din România, la preț de 90 euro, aproximativ 20% din cantitate. Peste 40% a fost achiziționată la preț ce depășeau 400 euro. În așa condiții, tariful la energia electrică pentru consumator ar fi putut să crească la 8 lei. Prognozele nu sunt bune nici pe piața europeană”, a mai adăugat Andrei Spînu.

Vă amintim că sâmbătă, 3 decembrie, Energocom a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu MGRES pentru luna decembrie. Astfel, vor fi livrați aproximativ 204 mii MW, la prețul de 73 de dolari.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *