Social

ULTIMA ORĂ! Maia Sandu are o nouă consilieră în domeniul justiției

Marți, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul prin care Veronica Bradăuțanu este numită consilieră prezidențială în domeniul justiției.

Veronica Bradăuțanu a fost în perioada 2022-2023 consilieră a ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco. Totodată, Brădăuțanu a activat pentru o perioadă în calitate de președintă a Colegiului Disciplinar al Executorilor Judecătorești și membră a Colegiului de Autorizare și Disciplină a Administratorilor Autorizați, transmite Ziarul Național.

Din 2005 și până 2010 a activat în calitate de juristă la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), oficiul din Londra, unde a revenit în 2017-2021 în funcția de juristă principală.

Între anii 2010-2017 a activat ca expertă în reforme în drept comercial și civil și a oferit expertiză pentru Uniunea Europeană, Banca Mondială și Corporația Financiară Internațională (IFC). Veronica Bradăuțanu are o licență în drept, de la Universitatea de Stat din Moldova și un master în drept, de la Universitatea din Connecticut, SUA, totodată fiind și avocată calificată în statul New York.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *