Actualitate

ULTIMA ORĂ! Marina Tauber rămâne în arest la domiciliu pentru încă 20 de zile

Deputata partidului „ȘOR”, Marina Tauber, vizată în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii, rămâne în acest la domiciliu pentru încă 20 de zile, transmite Zdg.md.

În acest sens, miercuri, 28 septembrie, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a decis acceptarea parțială a solicitării procurorilor de prelungire a măsurii preventive de arest la domiciliu aplicat Marinei Tauber.

Informația a fost confirmată de procurorul general interimar, Dumitru Robu, care a menționat că acuzatorii au cerut prelungirea cu 30 de zile a arestului la domiciliu în privința acesteia, iar „procurorul va depune recurs”.

Vă amintim că Marina Tauber a fost plasată în arest la domiciliu în data de 14 septembrie. Atunci magistrații Curții de Apel au decis acceptarea cererilor avocaților deputatei și au dispus transferarea Marinei Tauber din arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 în arest la domiciliu.

Tauber a fost pusă sub învinuire pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor”.

Potrivit probelor administrate pe dosar, s-a constatat că partidul ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă, din partea unei grupări criminale, care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea de proteste.

De asemenea, responsabilii spun că, din aceleași surse de proveniență infracțională, ar fi fost achitate salarii lunare membrilor partidului în sumă de 100 000 de euro, iar peste 3,5 milioane de lei ar fi fost folosite pentru transportarea participanților la protestele din Piața Marii Adunări Naționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *