MoldovaSpre UE

ULTIMA ORĂ! Parlamentul European cere acordarea statutului de stat candidat la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova

Parlamentul European cere acordarea Republicii Moldova a statutului de stat candidat la Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut de europarlamentarul român Siegfried Mureșan pe pagina sa oficială de Facebook. Europarlamentarul a precizat că azi, 5 mai, votează în plenul Parlamentului European o rezoluție în care solicită acordarea statutului de stat candidat la UE pentru Republica Moldova. Mureșanu mai spune că rezoluția este susținută de marea majoritatea a grupurilor politice din Parlamentul European, scrie Realitatea.md.

„Republica Moldova este la fel de importantă pentru securitatea și stabilitatea Uniunii Europene cum este și Ucraina. Toată Europa a văzut acest lucru în ultimele luni, odată cu declanșarea invaziei ruse în Ucraina. Autoritățile și cetățenii Republicii Moldova au acționat în spirit european și au oferit hrană, adăpost și îngrijire medicală sutelor de mii de refugiați ucraineni care au intrat în țară fugind din calea războiului”, a scris Mureșan.

Totodată, eurodeputatul a mai precizat că această rezoluție este cel mai ambițios document privind Republica Moldova adoptat vreodată de o instituție a Uniunii Europene.

„În textul rezoluției mai cerem și integrarea Republicii Moldova la Piața unică a Uniunii Europene. Prin accesul la Piața unică, produsele moldovenești vor putea fi exportate liber pe piața europeană. […] În rezoluția Parlamentului pe care o votăm astăzi, solicităm și creșterea sprijinului financiar din partea Uniunii Europene pentru autoritățile de la Chișinău și cetățenii Republicii Moldova”, a mai conchis eurodeputatul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *