Politică

ULTIMA ORĂ! Partidul politic „Șor” ar putea fi scos în afara legii. CC se întrunește în ședință

Curtea Constituțională se întrunește miercuri, 10 mai în ședință, pentru a examina sesizarea Guvernului Republicii Moldova privind verificarea constituționalității Partidului Politic „Șor”. Ședința va începe de la ora 10.00, iar în sala de ședințe a Curții Constituționale vor avea acces doar persoanele invitate, transmite Ziarul Național.

Vă amintim că toamna trecută Guvernul a aprobat un proiect de hotărâre prin care Ministerul Justiției a propus verificarea constituționalității Partidului „Șor”.

Potrivit fostului ministrul al Justiției, Sergiu Litvinenco, în sesizarea înaintată sunt prezentate „suficiente argumente, care denotă faptul că, prin toate activitățile de până acum, Partidul „Șor” a acționat în contradicție cu principiile statului de drept și pune în pericol suveranitatea și independența R. Moldova”.

De asemenea, în sesizare se menționează că, la toate scrutinele la care a participat, Partidul „Șor” a fost sancționat pentru încălcarea legislației electorale, inclusiv pentru finanțare ilegală.

Conform sesizării, acțiunile comise de Partidul „Șor” pe parcursul ultimilor 6 ani sunt incompatibile cu principiile fundamentale ale democraţiei. În plus, pe lângă investigațiile jurnalistice, care demonstrează încercările partidului de a submina vectorul de dezvoltare europeană a R. Moldova cu implicarea serviciilor secrete din alte state, în document este menționat și faptul că, recent, liderul formațiunii a fost inclus pe lista de sancțiuni a Statelor Unite ale Americii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *