Actualitate

ULTIMA ORĂ! Peste 250.000 de lei ridicați, ca urmare a perchezițiilor în dosarul pregătirii dezordinilor în masă

Peste 250.000 lei au fost ridicați ca urmare a perchezițiilor în dosarul pregătirii dezordinilor în masă. Procuratura Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu ofițerii INI anunță că au finalizat acțiunile de vineri desfășurate în Chișinău și Hâncești, transmite Replicamedia.md.

Oamenii legii au temei să bănuiască că banii ridicați au fost acumulați din activități ilicite. Aceștia ar fi urmat să fie folosiți pentru recrutarea, organizarea, transportarea și remunerarea persoanelor instigate spre implementarea acțiunilor de dezordine în masă, informează PCCOCS.

Printre cele ridicate la percheziții sunt și înscrisuri de ciornă care conțin contacte telefonice ale persoanelor care participă la proteste, telefoane mobile, un pistol pneumatic neînregistrat, articole pirotehnice (petarde), masă vegetală asemănătoare cu cânepa. Probele ridicate urmează să fie examinate și coroborate cu alte probe existente în cadrul dosarului penal.

Dosarul vizează pregătirile dezordinilor în masă începând din 18 septembrie 2022, până în prezent.

Cercetările au loc prin prisma faptului că, contrar Legii cu privire la întruniri, ar fi fost întreprinse acțiuni de pregătire a dezordinilor în masă, care vizau inclusiv transportarea din diferite regiuni ale țării în Chișinău, a mai multor persoane, în special tineri printre care anterior condamnați, instigați să comită noi infracțiuni.

În ceea ce privește alte roluri în cadrul grupului criminal organizat, acestea țineau de racolarea persoanelor care să participe la destabilizări, potrivit PCCOCS.

Oamenii legii continuă investigațiile, inclusiv în vederea stabilirii altor aspecte și acumulării altor probe privind activitatea grupului criminal organizat cercetat. Potrivit legii, infracțiunea investigată se pedepsește cu închisoarea de la 4 la 8 ani.

Amintim că, acum o săptămână angajații INI al IGP, în comun cu procurorii PCCOCS, au desfășurat percheziții la mai mulți figuranți pe o cauză penală care vizează pregătirea dezordinilor în masă.

Ulterior, Inspectoratul General de Poliție (IGP) a publicat mai multe interceptări telefonice cu discuții între indivizii care ar fi întreprins acțiuni de pregătire a dezordinilor în masă, care vizau inclusiv transportarea din diferite regiuni ale țării spre Chișinău, a mai multor persoane, în special tineri cu o constituție atletică a corpului, printre care și anterior condamnați, instigați să comită noi infracțiuni și ilegalități în cadrul protestelor organizate de Partidul ȘOR.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *