Social

Ultima oră! Primarul orașului Nisporeni – reținut pentru 72 de ore. Detalii de la Procuratura Generală

Primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu, a fost reținut marți, 19 septembrie curent, în urma unor descinderi efectuate de către ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS), în comun cu procurorii de la Nisporeni. Informația a fost confirmată de către serviciul de presă al Procuraturii Generale (PG), scrie Realitatea.md.

„Confirmăm reținerea persoanei nominalizate (n.r. Grigore Robu) în cadrul unei cauze penale intentate conform bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunilor de abuz de serviciu și fals în declarații, precum și a altor doi funcționari din cadrul Primăriei Nisporeni. A patra persoană a fost recunoscută și audiată în calitate de bănuit, fiind cercetată în stare de libertate. La fel, de către grupul de urmărire penală, sub conducerea Procuraturii raionului Nisporeni, au fost efectuate percheziții la domiciliile, în birourile și automobilele persoanelor vizate”, se arată în mesajul PG.

Între timp, jurnaliștii de la PulsMedia.MD scriu că împreună cu primarul Grigore Robu, pentru 72 de ore, au mai fost reținuți alți doi angajați ai Primăriei, arhitectorul șef al orașului, dar și șeful de la cadastru.

„Perchezițiile au fost demarate împreună cu angajații Direcției Teritoriale SIS Ungheni și ofițerii de urmărire penală de la IP Nisporeni. Primarul și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu și a recurs la fals în acte când aliberat un certificat de urbanism pentru autorizare construcției unui imobil cu extindere și ocupare ilegală a unui teren public. În urma acestor acțiuni a fost cauzat un prejudiciu considerabil la bugetul orașului”, a declarat Zaporojan.

Ulterior, cei trei funcționari au fost escortați la izolatorul din Ungheni unde urmează să-și petreacă următoarele 72 de ore, mai scrie sursa citată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *