Social

ULTIMA ORĂ! Și Iulian Groza, ultimul membru rămas în comisia de preselecție a candidaților la funcția de procuror-șef al PCCOCS, se retrage

Iulian Groza, directorul executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), propus de președinta Maia Sandu în componența comisiei de preselecție a candidaților la funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), și-a anunțat retragerea din comisie, după ce alți patru membri și-au anunțat demisia cu puțin timp în urmă. Astfel, toți membrii comisiei s-au retras și acum Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) ar urma să decidă dacă creează o nouă comisie sau suspendă concursul.

Solicitat de Ziarul de Gardă, Iulian Groza a declarat că după ședinta Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din 31 ianuarie ar fi comunicat aparatului CSP că planifică să se retragă din comisie și că nu va participa la ședința din 1 februarie la care, potrivit lui Groza, trei membri ai comisiei au aprobat cererea de retragere din concurs a lui Eugeniu Rurac.

„Ieri, imediat după comisia CSP, am comunicat cu membrii comisiei speciale și aparatul CSP și am menționat că eu nu voi participa la ședința planificată pentru 1 februarie. Am zis că planific că să mă retrag din această comisie. (…) Încă un membru tot a spus că planifică să se retragă și nu vrea să participe mai departe, asta a fost pe 31 ianuarie. Astăzi, 1 februarie, a avut loc ședința acestei comisii, în componență de trei persoane. Au avut două subiecte pe agendă. Primul subiect a fost cererea de retragere din concurs a domnului Rurac. Cererea respectivă a fost examinată și acceptată. Al doilea subiect a fost cererea prin care Tudor Osoianu, Roman Eremciuc și Boris Poiată au cerut retragerea din comisie. Am fost informat de aparatul CSP că a avut loc ședință și că trei membri s-au retras și au luat în considerație și retragerea lui Ion Guceac, iar cererea mea de retragere nu au luat-o în considerație pentru că eu am spus că doar planific să mă retrag. După ce am fost informat că a avut loc ședința am spus că mă retrag”, a declarat Iulian Groza.

În acest context, Groza susține că CSP „poate crea o nouă comisie de preselecție ori poate decide suspendarea acestui concurs”.

„Toți membrii s-au retras, respectiv, comisia nu mai există. Decizia urmează a fi comunicată CSP-ului, care urmează să ia o decizie mai departe. În situația în care nu există o comisie de preselecție, nu poate avea loc concursul de preselecție. Deci, CSP poate crea o nouă comisie de preselecție ori poate decide suspendarea acestui concurs”, a mai adăugat Groza.

Vă amintim că recent, patru membri din cei cinci ai Comisiei speciale de preselecție a candidaților pentru șefia Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), și-au dat demisia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *