JustițiePolitică

ULTIMA ORĂ! Socialistul Dodon, soția sa, dar și un medic – vizați într-un nou dosar penal. Detalii de la PA

Igor Dodon, Galina Dodon, dar și un medic, sunt vizați în cadrul unui nou dosar penal. Procuratura Anticorupție (PA) a anunțat vineri, 3 februarie, că procurorii au dispus recunoașterea și audierea în calitate de bănuiți a socialistului, soției acestuia și medicului care a confecționat documentul medical fals, transmite Cotidianul.md.

„Medicul este bănuit de confecționarea și deținerea documentelor oficiale false, care acordă drepturi. În același timp, Igor Dodon împreună cu soția sa, sunt bănuiți în deținerea și folosirea documentului oficial fals care acordă drepturi”, a precizat Procuratura Anticorupție (PA).

În baza acestui document, Dodon a solicitat judecătorilor Curții Supreme de Justiție să îi încuviințeze să părăsească țara, aceeași solicitare fiind înaintată de către învinuita Dodon Galina către Procuratura Anticorupție.

Procuratura Anticorupție a menționat că, la 26 ianuarie 2023, a pornit urmărirea penală pe faptul săvârșirii infracțiunii prevăzute la art.361 alin.(2) lit.b) din Codul penal.

Văa mintim că, joi, 26 Ianuarie, Procuratura Anticorupție (PA) a înaintat un demers la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), privind înlocuirea măsurii preventive în privința postului președinte Igor Dodon, cercetat în mai multe dosare penale. În legătură cu solicitarea de a merge în România pentru tratamentul fiului său, fostul președinte, care nu poate părăsi țara fără acordul instanței, PA a venit cu mai multe detalii, precizând că medicul a cărui nume și prenume era indicat în documentul medical a declarat că nu-i este cunoscut pacientul menționat și că ar fi aplicat ștampila pe Trimiterea-Extras la rugămintea unei colege. Potrivit medicului audiat, solicitarea a parvenit de la colega sa care examinează mereu familia Dodon și care se află în relații apropiate cu aceștia, fiind soția unui consilier din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, membru al fracțiunii partidului din care a făcut parte și inculpatul. Totodată, el a menționat că procedurile nu sunt necesare de a fi efectuate peste hotare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *