Actualitate

ULTIMA ORĂ! Starea de urgență în contextul securității aprovizionării R.Moldova cu resurse energetice, prelungită cu încă 45 de zile

Astăzi, 23 iunie, Parlamentul a votat prelungirea stării de urgență în Republica Moldova pe o perioadă de 45 de zile, în contextul securității aprovizionării Republicii Moldova cu resurse energetice, începând cu 24 iunie 2022. Ulterior, proiectul a fost susținut de 59 de deputați, transmite ProTV.

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a cerut astăzi în plenul Parlamentului prelungirea stării de urgență în contextul securității aprovizionării Republicii Moldova cu resurse energetice, după ce ieri, Guvernul a aprobat un proiect de lege in acest sens.

„Solicităm prelungirea stării de urgență pentru 45 de zile, pe întreg teritoriul țării, începând cu 24 iunie 2022. Efectele războiului afectează și conexiunile comerciale și lanțurile logistice. Aprovizionarea cu produse petroliere, suprasolicitând totodată infrastructura de trasport din Republica Moldova, prin urmare sunt necesare redimensionarea și reevaluarea soluțiilor măsurilor care să consolideze aceste procese de importanță vitală în Republica Moldova și în întreaga regiune. În condițiile actuale în care se pastrează în continuare riscul în privința securității aprovizionării Republicii Moldova cu energie electrică, gaze naturale și produse petroliere. Prelungirea stării de urgență este importantă pentru a dispune de posibilitatea de intervenție promtă în cazul necesității luării unor decizii suplimetare celor instituite de cadrul juridic pentru asigurarea tuturor consumatorilor cu resurse energetice ți menținerea securității energetice a statului”, a declarat Natalia Gavrilița de la tribuna Parlamentului Republicii Moldova. 

Ieri, în cadrul ședinței Guvenului, miniștrii au aprobat proiectul de lege privind prelungirea stării de urgență pentru o perioadă de 45 de zile, în contextul securității aprovizionării Republicii Moldova cu resurse energetice. 

Astfel, potrivit Comisiei pentru Situații Excepționale, necesitatea de prelungire a stării de urgență este determinată de riscurile persistente în privința securității aprovizionării Republicii Moldova cu resurse energetice, impactului asupra domeniului transporturilor, asigurării energetice a țării, securității la frontieră și gestiunii fluxului de refugiați.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *