Social

ULTIMA ORĂ! Statul a rupt contractul de concesionare a gărilor auto din țară. Motivul?

Statul a rupt contractul de concesionare a gărilor auto din țară, pe motivul reprezentării garanției de bună execuție și neîndeplinirii planului de investiții asumat. Despre aceasta Agenția Proprietății Publice a anunțat printr-un comunicat de presă, potrivit Realitatea.

„Guvernul, prin intermediul comisiei de monitorizare, a decis joi, 25 august, desfacerea contractului. În luna mai antreprenorul a fost notificat să remediez situația în termen de 90 zile, fapt care nu a fost realizat.
Conform contractului, timp de o lună, partenerul privat urmează să transmită toate activele preluate în decembrie 2018 de la Întreprinderea de Stat Gările și Stațiile Auto „în bună stare, funcţionale şi libere de orice sarcină sau obligaţie”. Legislația în domeniu prevede că în cazul încetării parteneriatului public-privat, partenerul privat este obligat să asigure continuitatea activității sau prestării serviciilor până la preluarea acestora de către partenerul public. În ședința comisiei de monitorizare a fost examinat și planul de acțiuni de preluare a activelor de către stat.
Contractul de concesiune a autogărilor a fost semnat pe 17 decembrie 2018 cu SRL Gările Auto Moderne, pe un termen de 25 de ani. Conform contractului, partenerul privat s-a obligat să modernizeze 30 de gări și stații auto, iar aceste lucrări nu vor depăși trei ani” se menționează în comunicatul de presă al APP.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *