JustițiePolitică

ULTIMA ORĂ! Urmărirea penală în privința lui Cavcaliuc, în dosarele Petic și Verbițchi – încheiată. Ce riscă liderul partidului PACE?

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii SIS, anunță încheierea urmăririi penale în privința fostului șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, anunță Procuratura Generală (PG), relatează Radiochisianu.md.

Cauza vizează cercetarea acestuia în dosarele Petic și Verbițchi, cunoscute publicului pentru investigarea înscenării unui viol – în primul caz și înscenarea purtării și păstrării munițiilor – în cel de-al doilea caz. Mai exact, procurorii PCCOCS îi incriminează acestuia abuzul de serviciu (în calitate de autor al infracțiunii), precum și calitatea de organizator al următoarelor infracțiuni: denunțare falsă, depunerea și determinarea la depunerea declarațiilor mincinoase, încălcarea inviolabilității vieții personale, purtarea și păstrarea munițiilor.

Potrivit legii, cea mai gravă din aceste infracțiuni – abuzul de serviciu – se pedepsește cu închisoarea de la 3 la 8 ani.

Așa cum învinuitul se eschivează de la urmărirea penală și refuză să se prezinte în fața procurorilor, oamenii legii au solicitat Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, autorizarea finalizării urmăririi penale în lipsa acestuia.

Ulterior, va deveni posibilă trimiterea dosarului în judecată, timp în care acesta se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii, se arată în comunicatul instituției.

Vă amintim că, Gheorghe Cavcaliuc este vizat în dosarele ce țin de înscenarea unui viol și înscenarea transportării ilegale a cartușelor „Kalașnicov” în Ucraina – cauze penale fabricate în anul 2018 de către Inspectoratul General al Poliției. În ambele cauze figurează mai mulți bănuiți și învinuiți, dintre care sunt și persoane plasate în arest preventiv.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *