Justiție

ULTIMA ORĂ! VIDEO. „Propunem să reluăm AGJ pe 28 aprilie”. Judecătorii BLOCHEAZĂ alegerea noilor membri ai CSM

UPDATE // Judecătorii admit că situația din justiție e „catastrofală”, dar în același timp au întreruptat astăzi Adunarea Generală a Judecătorilor, în cadrul căreia urmau să fie aleși noii membri ai Consiliului Superior al Magistraturii. „Propun întreruperea AGJ până după Paște. Să ne mai ducem la biserică să aprindem câte o lumânare. Propun să reluăm AGJ pe 28 aprilie”, a spus Anatolie Țurcan. Acesta spera ca până atunci Curtea Supremă de Justiție va examina contestările judecătorilor care nu au promocat evaluarea Comisiei „pre-vetting”, scrie Ziarul Național.

UPDATE // Judecătorii au decis ca Adunarea Generală a Judecătorilor să adopte o declarație despre starea lucrurilor în justiție și cum pot fi remediate lucrurile. Această declarație urmează să fie supusă votului la următoarea ședință a AGJ. „Eu propun formarea unui grup de lucru, care să adune toate propunerile și să înceapă lucrui într-un tempou rapid, ținând cont de situația catastrofală din justiție”, a declarat președintele ședinței, Anatolie Țurcan.

UPDATE // Judecătorul Anatolie Țurcan a propus ca Adunarea Generală a Judecătorilor să ia o pauză un termen nedefinit. Această pauză va împiedica alegerea noilor membri ai CSM, selectați de Comisia „pre-vetting”.

Vă amintim că judecătorul Țurcan se numără printre magistrații care s-au înscris în cursa pentru un loc în CSM, dar nu au promovat evaluarea Comisiei „pre-vetting”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *