Politică

ULTIMA ORĂ! Vlad Filat rămâne în arest. Avocatul acuză că „Moldova va pierde la CEDO acest dosar”

„Am explicat că nu se justifică măsura preventivă de reținere a lui Filat. Este o greșeală majoră să deții în arest o persoană când nu ai probe, mai aleas că această Moldova va pierde la CEDO acest dosar. Considerăm că arestul lui Filat este ilegal.

Condițiile din penitenciar sunt inacceptabile. Trei deținuți pe 10 metri pătrați. Încălcarea deja a avut loc. Vom cere la CEDO ca Filat să fie repus în drepturi și vom cere despăgubiri”, a precizat avocatul Igor Popa.

Vlad Filat este prezent la Curtea de Apel, acolo unde, la ora 13:00, magistraţii urmează să examineze recursul avocaţilor fostului premier privind anularea deciziei de prelungire a mandatului de arest pe numele fostului premier. 

(UPDATE 15.24) Cererea de recuzare a magistraților de la Curtea de Apel a fost respinsă. Avocații au motivat că unii magistrați au fost colegi de facultate cu Vlad Filat și că acest lucru ar putea influența decizia magistraților.

În aceste momente se examinează recursul avocaților.

(Știre inițială) "Dl. Filat este deja prezent în sala de judecată, însă procurorul a anunţat că dumnealui nu va putea face declaraţii pentru presă. În opinia noastră, procurorul nu are dreptul de a-i interzice acest lucru.", a spus Igor Popa, avocatul lui Filat.

Magistraţii Curţii de Apel urmează să decidă dacă vor menţine decizia judecătoriei Buiucani de săptămâna trecută, prin care i-a fost prelungit mandatul de arest pe numele liderului PLDM pentru încă 30 de zile.

Vlad Filat a fost reţinut pe 15 octombrie şi este învinuit de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Anterior el a declarat că este victima unei răfuieli politice în spatele căreia ar stă Vlad Plahotniuc.

sursa: protv.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *