Actualitate

ULTIMA ORĂ! Vlad Plahotniuc a primit un mandat de arest pentru 30 de zile în dosarul „Metalferos”

Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au eliberat mandat de arest în contumacie, pentru 30 de zile pe numele lui Vlad Plahotniuc în cadrul dosarului penal „MetalFeros”, transmite Realitatea.md

Această decizie a fost luată în cadrul ședinței de astăzi, 5 iulie, iar informația a fost confirmată de către purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

Dosarul Metalferos vizează un grup infracțional, liderul căruia a semnat contractele de cumpărare a metalelor feroase și neferoase, cu complicitatea directorului întreprinderii, de la companiile pe care tot el le gestiona prin intermediari. Entităților fictive li se plătea mai mult, comparativ cu alți agenți economici, iar banii ajungeau pe conturilor altor companii.

Prin schema respectivă, compania controlată de stat Metalferos a fost delapidată de 736,5 mil. de lei.

În anul 2020, Vladimir Plahotniuc a fost anunțat în căutare de organele de drept de la Chișinău, a avut drept de semnătură sau a fost beneficiar la cel puțin trei companii care au beneficiat direct sau indirect, de zeci de milioane de dolari de pe urma unor contracte cu Metalferos, societate pe acțiuni în care statul deține controlul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *