Social

ULTIMA ORĂ! Vladimir Andronachi – eliberat din arest la domiciliu. PA vine cu detalii

Fostul deputat democart Vladimir Andronachi, cercetat penal pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari în dosarul fraudei bancare, a fost eliberat din arest la domiciliu, au anunțat reprezentanții Procuraturii Anticorupție (PA).

„PA aduce la cunoștință societății asupra faptului că prin încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 11.08.2023 a fost respins demersul acuzatorului de stat de prelungire a măsurii preventive ”arestarea la domiciliu” în privința inculpatului Andronachi Vladimir și respectiv a fost admisă cererea părții apărării privind înlocuirea măsurii preventive din arestarea la domiciliu în garanția personală.

În acest sens, măsura preventivă ”garanția personală” s-a admis de către instanță la cererea a patru persoane garante.

Încheierea nu este susceptibilă de a fi atacată”, informează procurorii, potrivit Realitatea.md.

Vă amintim că Vladimir Andronachi a fost reținut la 2 noiembrie 2022, în Ucraina, şi extrădat în Republica Moldova. Fostul deputat democrat este învinuit pentru rolul de conducător al tentativei de deposedare a bunului imobil în care-și are sediul Consulatului Republicii Moldova la Odesa.

Menționăm că ex-deputatul PD, Vladimir Andronachi este cercetat penal pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari. Potrivit anchetei, învinuiții au prejudiciat Republica Moldova cu peste 26 de milioane de lei. Banii sustrași, în sumă de peste un milion de dolari şi aproximativ 800 de mii de euro, au fost spălați în contul altor companii afiliate organizației criminale conduse de Vladimir Plahotniuc, precum și în contul companiilor din cadrul grupului criminal organizat, condus de Vladimir Andronachi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *