Spectacole

Ultima zi a festivalului internațional de animație. Nu rata Best of Anim’est 2013

Proba de foc a filmelor de animație bizare din cadrul Creepy Animation Night a trecut. Dar a mai rămas încă multe de văzut la Anim’est. Vă așteaptă producții luminoase și inspirate ca ziua senină de afară. Programul începe ușurel la ora 12:00 cu seria Minimest 2, în care vor fi prezentate cele mai noi desene animate produse în studiorile din Franța, Germania, Elveția, Slovacia și Belaru. 

La 14:00
va fi prezentat lungmetrajul Jean, băiatul de pe Lună. E povestea unui băiețel pe nume Jean, care -a plictisit singur pe Lună și se hotărăşte să viziteze Pământul.  Într-o zi, se agață de coada unei comete, care îl aduce pe planeta noastră. Lipsa lui de pe cer face ca niciun copil să nu-şi mai găsească somnul. Președintele Lumii este convins că Jean e un invadator extraterestru, iar pentru a-și salva pielea, Jean trebuie să se bazeze pe copii și prieteni.

La 16:00 vă așteaptă Best of Anim’est 2013 ce cuprinde cele mai bune creații animate la secțiunile: Minimest, Film românesc, Clip publicitar, Videoclip, Film studențesc și Scurtmetraj. 

La ora 18:00  începe filmul animat al lui Tim Burton, Frankenweenie, povestea lui Victor Frankenstein şi a câinelui său, Sparky. După moartea lui Sparky, Victor se hotărăşte să îşi readucă animalul de companie la viaţă, inspirându-se din lecţiile de ştiinţă învăţate la şcoală, cu câteva ajustări ‘minore’. Deşi Victor încearcă să îşi ţină ascunsă opera de ochii lumii, Sparky evadează, spre groaza studenţilor, profesorilor şi a întregului oraş.O parodie şi în acelaşi timp un tribut adus horror-ului clasic din 1931 realizat după romanul lui Mary Shelley.

La 20:00 urmărți o nouă serie de scurtmetraje cu Wallace şi Gromit

În cartierul lui Wallace şi Gromit s-a dezlănţuit „legumania”, nebunia recoltelor de toamnă, iar cei doi amici întreprinzători fac afaceri frumoase cu firma lor „Anti-Pesto” de eliminare a dăunătorilor. Mai sunt câteva zile până la concursul anual de Legume-Gigant şi afacerile firmei sunt prospere, dar Wallace şi Gromit descoperă dezavantajele metodei „umane” anti-dăunători, atunci când casa lor din strada Wallaby se umple până la refuz cu iepurii prizonieri.

Festivalul Anim’est se va încheia cu lungmetrul francezo- coreean Cu pielea de culoarea (ora 22:00), un film inspirat de viața lui Jung Henin, adaptat după romanul său grafic cu acelaşi titlu.

La sfârșitul războiului din Coreea, peste 200 000 de copii coreeni au fost trimişi spre adopţie în întreaga lume. Născut la Seul și adoptat în 1971 de către o familie belgiană, Jung preferă să spună că s-a născut cu adevărat când avea 5 ani şi a fost recuperat de pe străzi de către un poliţist. Întors acasă patru decenii mai târziu, Jung încearcă să-şi accepte dubla identitate şi să-şi învingă nesiguranţa.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *