Actualitate

Ultimele inovații: Pantofi cu încălzire şi ceasuri deşteptătoare cu arome

Compania franceză Zhor-Tech a prezentat un model de pantof a cărui temperatură poate fi ajustată cu ajutorul unei aplicaţii mobile. Pantoful, denumit Smartshoe 001, măsoară numărul de paşi cu o acurateţe mai mare decât brăţările de fitness care sunt în momentul de faţă în vogă. Unul din modelele de pantofi ale companiei are şireturi care se leagă singure, relatează USA Today.

Creatoarea de modă Maria Orduz Pinto a pus la punct o rochie din material reflectorizant, ornată cu flori luminescente, realizate la o imprimantă 3D, conform Las Vegas Sun. Creatoarea de origine columbiană spune că rochia are costuri de fabricaţie ridicate, aproximativ 1.000 de dolari, dar speră că aceste costuri vor scădea în viitor, datorită perfecţionării tehnologiilor folosite.

Sensorwake te trezeşte nu cu o sonerie, ci cu mirosuri de trandafiri, cafea sau la alegere. Arată ca un ceas deşteptător, iar aromele sunt declanşate de cartuşe cu care ceasul e încărcat de cu seară. USA Today relatează că, pentru somnoroşi, dacă aceştia nu se trezesc datorită aromei, ceasul declanşează şi o alarmă sonoră.

Tot USA Today relatează că LaCie a prezentat la CES LaCie Chromé, o memorie SSD externă desenată ca omagiu la adresa unei sculpturi din 1935 a lui Constantin Brâncuşi. LaCie Chromé poate stoca 1 TB de date şi, conform fabricantului, e cea mai rapidă de pe piaţă la ora actuală: poate stoca 940 de Mb/secundă de date, conform cu standardul USB 3.1 Gen 2.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *