Editorial

Ultimul cuvânt al unui violator aflat încă în libertate

Acesta este ultimul cuvânt al unui individ care a violat 16 femei. Calitatea sunetului din video e cam proastă, așa că nu am extras citatul cuvânt în cuvânt. Însă esența este clară și oripilantă. E vorba de „medicul” (nu cred că e cazul să-l numim medic) Stanislav Florea, acuzat că ar fi violat 16 femei de la Internatul Psihoneurologic din Bălți. Sentința pentru acest individ se amână de mai bine de un an, iar pe durata procedurilor judecătorești tipul declara că „relațiile cu pacientele au fost consensuale”.

Am privit videoclipul cu ultimul cuvânt al învinuitului și am rămas șocat. Adică el recunoaște că a violat, dar a trecut mult timp de atunci și s-a modificat legislația, așa că trebuie achitat. Mai mult, tipul ne vorbește de soția sa, și presupun că are și copii. Să însemne asta că soția e de acord cu faptul că soțul ei a violat 16 femei? Știu oare copiii lui Florea ce a făcut tatăl lor „consensual”?

Și ce înseamnă „relații consensuale” cu pacientele unui internat de boli psihoneurologice? Ce fel de consens cu femei cu deficiențe mintale? Despre astfel de consensuri poate vorbi și un pedofil sau un zoofil. Ce țară e asta unde un violator recunoaște că a violat și este lăsat liber? Despre ce valori familiale vorbim când soția doarme alături de soțul violator și nu are nicio problemă cu asta? E clar că persoanele cu deficiențe mintale nu sunt considerate oameni aici.

Bandiții, violatorii, hoții – da, cei pe care natura nu i-a făcut sută la sută sănătoși – nu. Ăștia ar fi bine să moară mai repede, să nu ne deranjeze pe noi, creștinii familiști, care merg duminica la biserică, iar în timpul săptămânii își violează pacientele. Și în cazul dat mă întreb, cine are deficiențe mintale? Pacienții spitalelor și internatelor sau noi?

Cred că mai degrabă noi, cu toții. Suntem bolnavi ca niște bestii, urâm tot ce e altfel decât noi, îi ucidem pe toți cei care sunt mai slabi decât noi. Glumim pe seama necazurilor altora și ne credem cei mai tari. Uneori, când e cazul, mai și violăm niște „paciente”, și oricum ni se va ierta. Că alea-s niște „zăbăloase”, vorba unei asistente medicale de la același internat.

Un internat întreg de violatori, de la medici la asistente, de la femei de serviciu la bucătari, toți complici la nenumărate crime, toți încrezuți că nu au nicio vină și anume așa trebuie să fie.
Sentința pentru acest individ a fost din nou amânată, și probabil va fi achitat. Pentru că așa se face judecata în țara asta de bestii duse cu pluta.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *