ActualitateExterne

ultimul robot testat de Moscova reduce masiv pierderile de personal

Ministerul rus al Apărării a anunțat testarea unui nou sistem robotizat de deminare “Stalker”, aparat testat în zona Avdiivka.

“Militarii Centrului Internațional de Acțiune împotriva Minelor al Forțelor Armate ale Federației Ruse au efectuat teste de luptă ale sistemului robotizat de deminare Stalker în timpul curățării zonei de obiecte explozive și mine în direcția Avdiivka”, se arată în comunicat, citat de Interfax.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, complexul este un vehicul pe șenile, cântărind aproximativ 30 de tone. Sistemul permite identificarea minelor la o adâncime de până la 30 cm. Operatorul controlează robotul de la distanță, folosind o telecomandă, de la o distanță de până la 1 km. “Alte noutăți sunt, de asemenea, testate în condiții de luptă, cum ar fi sistemul robotic de deminare Scorpion, vehiculul special Patrol-IV, precum și costumul special de protecție balistică BZK folosit pentru a proteja militarii de fragmente de mine și obuze”, a declarat Ministerul rus al Apărării.

Nu e primul robot

Acesta nu e primul robot trimis de forțele armate ruse pe câmpul de luptă. Surse ucrainene relatează că Forțele Armate Ruse au folosit în luptă, în premieră, un robot mobil telecomandat înarmat cu un lansator automat de grenade AGS-17, informează canalele OSINT (open-source intelligence) – pe larg despre acest subiect, aici.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *