Film

Un actor originar din Republica Moldova s-a filmat la Hollywood (II)

– Spune-mi nişte lucruri care să mă şocheze. De pe platou sau de pe stradă. Ştii că mie îmi plac poveştile de viaţă mai speciale şi, mai ales, cum le povesteşti tu.

– Am filmat la El Cortez scena când pierd un milion şi jumătate de dolari în condiţii aproape reale. Adică am jucat cu un dealer adevărat, un băiat foarte talentat, iar în planul doi oamenii chiar jucau pe bune în cazinou. În pauzele de filmări l-am întrebat pe dealer dacă a avut chestii tari la ruletă. Mi-a spus că, prin anii ’96, un individ a pierdut 15 mln. de dolari, s-a dus în toaleta de alături şi şi-a tras un glonţ în gură. Altul a câştigat în douăzeci de minute un milion şi jumătate de dolari. Iată ce poate face soarta cu omul la Las Vegas. De altfel, oraşul e cam plin de vagabonzi care cerşesc, dar civilizat. Cineva ne-a spus că aceştia sunt cei care au venit la Las Vegas ca personajul meu şi au eşuat lamentabil.

– La sfârşitul filmărilor cum îţi omorai timpul, dacă mai aveai timp liber?

– Am spus, nu prea am avut timp, dar când îl aveam, mergeam cu echipa de filmare să stăm în vreun bar din Vegas, odată am jucat şi în cazinouri. Acolo s-a spulberat definitiv pentru mine mitul cu îmbogăţirea peste noapte. Nimeni nu câştigă la Las Vegas, cu excepţia patronilor cazinourilor, desigur. Dar americanul îşi pune deoparte în fiecare an vreo cinci-zece mii de dolari pe care vine şi-i ,,sparge” aici într-o mare veselie. Bea bere, cântă, chiuie ca un cowboy când câştigă zece dolari şi zâmbeşte sincer în lift. Am văzut un orb care ,,păcănea” de zor la un slot-machine şi ne-am distrat copios.

– Care sunt cele mai importante lucruri pe care le-ai învăţat de la americani?

– Că viaţa omului este scurtă şi nu se mai repetă.

Referinţe:

INTERVIU cu un actor originar din Republica Moldova s-a filmat la Hollywood

Ruxandra Anton,
critic de teatru

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *