CSI / RusiaInternațional

Un alt aliat al Rusiei anunță că nu va deporta rușii care fug de mobilizare

Uzbekistanul nu intenționează să îi deporteze pe rușii care fug în masă în Asia Centrală pentru a se sustrage de la recrutare, în contextul mobilizării militare a Moscovei în Ucraina, a declarat vineri guvernul de la Tașkent, transmite Reuters.

Mii de bărbați, unii cu familiile lor, au părăsit Rusia de când Putin a ordonat săptămâna trecută o mobilizare parțială, mulți s-au îndreptat spre Uzbekistan, Kazahstan și alte foste republici sovietice din Asia Centrală.

Cu toate acestea, unii dintre cei care se sustrag de la încorporare rămân îngrijorați de siguranța lor în aceste țări, deoarece guvernele lor au legături strânse cu Moscova, potrivit Hotnews.

Ministerul de externe al Uzbekistanului a declarat că rămâne angajat față de principii precum respectarea suveranității și integrității teritoriale a altor state și că susține o soluționare pașnică a conflictului ucrainean.

„…Cetățenii străini care nu au încălcat legea nu sunt supuși deportării forțate”, a anunțat ministerul uzbek de externe.

De asemenea, Uzbekistanul nu a precizat câți ruși au sosit în țară de la anunțul lui Putin. Kazahstanul a declarat că a înregistrat aproximativ 100.000 de sosiri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *