ActualitateJustiție

Un angajat al INSP, reținut de ofițerii CNA pentru trafic de influență

Un angajat al Direcției patrulare ”Centru” al INSP a fost reținut pentru 72 de ore de către ofițerii CNA și procurorii anticorupție după ce ar fi pretins bani de la mai multe persoane pentru a le ajuta să obțină permise de conducere, transmite Deschide.md.

Potrivit procurorilor, acesta a fost denunțat de un bărbat de la care a cerut 750 de euro. Polițistul a dat asigurări că va influența comisia de examinare din cadrul Agenției Servicii Publice și că ar putea favoriza susținerea probelor teoretice și practice la calificarea conducătorilor auto, categoria ”B”. Ulterior, acesta a cerut un avans de 6 000 de lei din suma cerută. 

Totodată, procurorii au comunicat că acesta este cercetat în alte trei cazuri de trafic de influență. Astfel, Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI a pornit alte trei cauze penale pe numele suspectului, care au fost conexate într-o procedură comună.

În aceste dosare, el este bănuit că ar fi pretins și primit 2300 de euro de la alte trei persoane, cărora le-ar fi promis obținerea permisului de conducere. 

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă amendă de până la 150 de mii de lei sau până la 5 ani de închisoare. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *