ActualitateJustiție

Un angajat al IP Sângerei, condamnat la cinci ani de închisoare pentru corupție

Un angajat al Inspectoratului de Poliție Sângerei a fost condamnat la cinci ani de închisoare, cu aplicarea unei amenzi în mărime de 200.000 lei și cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de cinci ani.

Inspectorul este acuzat că la data de 30 ianuarie 2020, acționând în complicitate cu un ofițer de investigații, a pretins și primit ilegal 6.000 de lei de la denunțător, transmite Știri.md.

Astfel, banii au fost ceruți pentru a nu transmite materialele organului de urmărire penală ca să investigheze bărbatul care s-a urcat la volan în stare de ebrietate narcotică și să nu-i întocmească un proces-verbal contravențional pentru consumul de droguri.

„Precizăm că, în procesul examinării cauzei penale, inspectorul vizat nu și-a recunoscut vina în săvârșirea infracțiunii incriminate și în condițiile date, cauza penală în privința acestuia s-a examinat în procedură generală.

În vederea asigurării executării sentinței, instanța de judecată la pronunțarea deciziei a dispus aplicarea măsurii preventive sub formă de obligare de a nu părăsi țara până la rămânerea definitivă a sentinței de condamnare.

În partea ce se referă la cea de-a doua persoană implicată, cu statut de ofițer de investigații, deoarece acesta și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea infracțiunii incriminate, cauza penală în privința sa, a fost disjunsă într-o procedură separată, fiind examinată pe baza probelor administrate la faza de urmărire penală. 

Astfel, prin sentința Judecătoriei Bălți, sediul Sângerei din 23 decembrie 2020, ofițerul de investigații vizat a fost condamnat închisoare pe un termen de patru ani, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de probă de trei ani, cu amendă în mărime de 3.000 unități convenționale, echivalentul a 150.000 lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de cinci ani”, a comunicat Procuratura.

Totodată, instanța a dispus confiscarea în beneficiul statului a sumei de 6.000 de lei, anexați la materialele cauzei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *