EconomieSocial

Un antreprenor va achita aproape 9 milioane de lei în folosul statului. Ce infracțiune a comis

Administratorul unei întreprinderi în proces de lichidare urmează să achite aproape 9 milioane de lei în folosul statului, fiind învinuit de evaziune fiscală comisă în perioada dintre anii 2012-2014.

Astfel, potrivit dosarului, trimis în judecată de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), întreprinderea pe care o gestiona acuzatul nu a achitat impozite și taxe de peste 5 milioane de lei. Procuratura a fost sesizată după ce Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a constatat încălcarea, relatează Deschide.md.

Activitatea întreprinderii era bazată pe comerț engros cu produse alimentare preponderent, precum și cu produse de tutun, băuturi alcoolice, cereale și furajere pentru animale, cu materiale lemnoase și de construcție.

„Aceasta avea contracte cu peste o mie de agenți economici, cu acoperire națională de 85%”, precizează procurorii.

Până la pronunțarea sentinței, au avut loc diverse procese de judecată pe latura civilă a administratorului întreprinderii, care anterior falimentase, după care a urmat procedura de lichidare a ei.

„Prin urmare, atât administratorul, cât și întreprinderea au fost recunoscuți vinovați, iar ulterior au fost liberați de pedeapsa penală datorită expirării termenului de prescripție pentru această infracțiune. Totuși, concomitent acțiunii civile în cadrul dosarului penal instrumentat de procurorii PCCOCS, fostul administrator și întreprinderea urmează să achite aproape 9.000.000 lei în folosul statului”, precizează PCCOCS.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *