Actualitate

Un ASTEROID care se deplasează cu 15 km pe secundă ar putea lovi TERRA

Acesta ar putea să lovească terra pe 16 martie, 2880, relatează Daily Mail.

Asteroidul este o rocă de aproximativ un kilometru în diametru, care se deplasează cu 15 kilometri pe secundă în direcția Pământului. Calculele arată că există riscul ca asteroidul să lovească Pământul în zona Oceanului Atlantic, cu peste 61.000 de kilometri pe oră.

Cercetătorii estimează că, atunci când se va lovi de Pămant, 1950 DA va avea efectul unei bombe de 44.800 megatone.

Probabilitatea unui impact nu este foarte mare, însa cercetatorii spun că în cazul de fața există un risc mult mai mare decât în cazul altor asteroizi.

De-a lungul timpului, Pămantul a fost lovit de mai multe ori de asteroizi de această dimensiune, iar un eveniment de acest tip, de acum 65 milioane de ani, a însemnat sfârșitul erei dinozaurilor.

Asteroidul 1950 DA a fost descoperit pe 23 februarie 1950. Acesta a fost observat timp de 17 zile, pentru ca mai apoi să dispară pentru o jumatate de secol. Când a fost redescoperit în anul 2000, astronomii i-au calculat traiectoria și au spus că nu este exclus ca acesta să lovească Pământul.

Oamenii de știință spun că nu există motive de îngrijorare, pentru că, până în 2880, va fi gasită o soluție pentru devierea traiectoriei lui 1950 DA.

TIMPUL.MD via NOI.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *