Actualitate

Un autocar cu 60 de persoane s-a răsturnat. Trei fetițe au ajuns la spital

UPDATE ora 9.10 Reprezentanţii Spitalului Judeţean Constanţa au transmis că „victimele din accidentul petrecut azi-noapte pe raza judeţului Constanţa sunt în stare stabilă, nu prezintă fracturi sau leziuni interne”.

Vineri dimineaţa, la ora 02.06, dispeceratul integrat ISU-SAJ (Serviciul de Ambulanţă Judeţean) a fost anunţat prin 112 de un accident rutier. Este vorba de un autocar cu 60 de persoane răsturnat în afara părţii carosabile. Accidentul s-a produs pe DN2A în apropiere de intersecţia cu DJ228, între localităţile Ovidiu şi Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa.

Poliţiştii din cadrul IPJ Constanţa au declarat că autocarul, condus de un cetăţean ucrainean, a părăsit carosabilul şi s-a răsturnat în partea dreaptă a şoselei din cauza neatenţiei la volan a şoferului. Autocarul circula pe ruta Bulgaria-Ucraina, iar toţi pasagerii erau de naţionalitate ucraineană.

La faţa locului au fost trimise de urgenţă 3 ambulanţe SMURD ( 2 de tip B şi 1 de tip C) , 10 ambulanţe SAJ ( 9 tip B si 1 tip C), o autospecială de descarcerare, 1 microbuz ( pentru transport persoane), 2 Autospeciale Transport Personal şi Victime Multiple, Autospeciala de Intervenţie la Accidente Colective si Calamităţi.

La ora 02:15 a fost activat Planul Rosu de Intervenţie care a rămas în vigoare până la ora 3:52.

Medicii au găsit 60 de persoane (49 copii şi 11 adulţi), dintre acestea au fost transportate la spital cu 2 ambulante SAJ, 3 copii şi 1 adult. Persoanele care nu au necesitat îngrijiri medicale au fost transportate la Casa de Cultură din Mihail Kogălniceanu.

Conform reprezentanţilor SAJ, persoanele duse la spital au fost: -o fetiţă de 10 ani cu traumatism cranio-cerebral -o fetiţă de 14 ani cu traumatism lombar -o fetiţă de 13 ani cu traumatism lombar şi toracic. Adultul care a fost dus la spital este mama primilor 2 copii care îi insoţea.

Sursa: adevărul.ro


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *