Social

Un autocar plecat din Torino spre Chișinău a fost confiscat înainte să iasă din Italia. Polițiștii, uimiți de cum călătoreau cei 10 pasageri

Un autocar care venea din Torino și se îndrepta spre Chișinău, cu 10 pasageri la bord, a fost supus luni unui control rutier la Grisignano. Șoferul a fost amendat cu 4.000 de euro, iar polițiștii au decis sechestrarea autovehiculului, scrie Padova Oggi.

Trebuia să fie un autocar primitor, pentru a face față unei călătorii istovitoare, dar, de fapt, s-a dovedit a fi un depozit pentru tot felul de unelte de lucru. Cu toate riscurile implicate pentru pasageri, dacă ar fi avut loc accidente rutiere.

Pe 20 februarie, agenții Poliției Rutiere din Padova au oprit autocarul în timpul unui control la punctul de taxare Grisignano (Vicenza), pentru a identifica șoferul și a investiga în continuare pasagerii și încărcătura transportată. A rezultat că autocarul plecase din Torino și se afla în tranzit pentru a ajunge la Chișinău, în Moldova, cu 10 pasageri la bord.

Odată deschise compartimentele autobuzului pentru efectuarea verificării, agenții au observat prezența diverselor obiecte, de la motocultoare până la schele, multe chiar plasate între locurile pasagerilor.

Șoferul n-a putut prezenta documentele cerute în mod obișnuit pentru transportul mărfurilor, iar polițiștii au contestat lipsa autorizației de transport mărfuri într-un proces-verbal prin care l-au amendat pe șofer cu peste 4.000 de euro. În același timp, autocarul a fost confiscat în baza unui sechestru administrativ.

Șoferul a fost nevoit să contacteze compania de transport și să solicite un vehicul de schimb pentru a le permite celor zece pasageri să-și continue călătoria.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *