Social

Un avion al unei companii aeriene din Moldova a aterizat de urgență pe aeroportul din Istanbul din cauza unui pasager. Care este motivul

Marți, 8 noiembrie, echipajul unei companii aeriene din Republica Moldova au salvat de la moarte un pasager de pe cursa aeriană Tbilisi – Chișinău. Astfel, potrivit companiei, o persoană a fost depistată fără semne de viață, iar după numeroase încercări de resuscitare, aeronava a aterizat de urgență pe aeroportul din Istanbul. Ulterior, la sosire, pasagerul a fost asistat de medici care au constatat îmbunătățirea stării de sănătate a pasagerului și i-au oferit îngrijirea medicală corespunzătoare, transmite TV8.

„Însoțitorii de bord au acționat prompt în conformitate cu regulamentul de acordare al primului ajutor, dar încercările de a resuscita pasagerul păreau a fi fără rezultat. În timpul resuscitării echipajul de cabină a aplicat toate metodele disponibile pentru resuscitare, au fost folosite atât masca cu oxigen cât și exercițiile de resuscitare cardio-respiratorii. Comandantul aeronavei și Echipajul și-au asumat responsabilitatea pentru a efectua aterizarea de urgență pe cel mai apropiat aeroport. Datorită colegilor noștri din departamentul OCC- Dirijarea Operațiunilor, a fost posibilă aterizarea de urgență la Istanbul”, a anunțat compania AirMoldova, pe rețelele de socializare.

Pasagerii au fost transportați la Chișinău, iar pasagerul vizat se simte bine și se află în afara pericolului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *