Internațional

Un avion cu 81 de persoane la bord s-a prăbușit în Columbia

UPDATE 15:05: Portarul titular al echipei Chapecoense, Marcos Danilo Padilha, în vârstă de 31 de ani, unul dintre cei patru fotbalişti supravieţuitori ai accidentului aviatic de la Medellin, a decedat la spital, din cauza rănilor suferite, a declarat un purtător de cuvânt al grupării braziliene, citat de ITV.
Danilo şi alţi trei jucători, portarul de rezervă Follmann, fundaşii Neto şi Alan Ruschel, s-au numărat printre cei şapte supravieţiuitori transportaţi la spitale, după tragedie. Au mai fost salvaţi jurnalistul Rafael Henzel, însoţitoarea de bord Jimena Suarez şi tehnicianul de zbor Erwin Tumiri.
Avionul cu care echipa de fotbal Chapecoense se deplasa în Columbia pentru finala Cupei Americii de Sud cu Atletico Nacional s-a prăbuşit în noaptea de luni spre marţi, în apropiere de Medellin. Autorităţile columbiene au confirmat faptul că 75 de persoane au decedat în această tragedie aviatică.

UPDATE 14:00 Fundaşul Zampier Neto este al şaselea supravieţuitor al accidentului aviatic din Columbia, au anunţat Pompierii din Medellin, precizând că fotbalistul a fost dus la spital, relatează SporTV.
Anterior, Autoritatea de Aviaţie Civilă a publicat o listă cu şase nume ale supravieţuitorilor, printre care nu se afla şi cel al fotbalistului.
Este vorba de despre jucătorii Alan Luciano Ruschel, Marcos Danilo Padilha şi Jacson Ragnar Follmann, de jurnalistul Rafael Henzel, de însoţitoarea de bord Jimena Suarez şi de tehnicianul de zbor Erwin Tumiri.
Potrivit presei locale, lista de mai sus ar fi fost făcută înainte ca unul dintre ei să moară din cauza rănilor, la spital. Astfel, numărul supravieţuitorilor în acest moment este 6.
Autorităţile speră în prezent să mai găsească şi alţi oameni în viaţă.

UPDATE 13:40 Un al şaselea supravieţuitor al accidentului aviatic din Columbia a fost recuperat din epava aeronavei, relatează The Guardian.
Potrivit Autorităţii de Aviaţie Civilă, ar fi vorba de tehnicianul de zbor Erwin Tumiri, care este îngrijit la clinica Somer din Rionegro. Imafini cu salvarea au fost publicate pe Twitter.

Potrivit unor surse oficiale, șase persoane au supraviețuit accidentului. Avionul transporta 72 de pasageri, printre care membrii echipei de fotbal braziliene Chapecoense. Aceasta se deplasa la Medellin pentru a juca miercuri partida tur a finalei Copa Sudamericana contra echipei locale Atletico Nacional.

Prăbușirea a avut loc luni seară în jurul orei locale 22:00 (marți ora 03:00 GMT). Autoritățile aeroportuare din Medellin au precizat că accesul la locul unde se află epava avionului este îngreunat de condițiile meteorologice nefavorabile.  

UPDATE ORA 8.52 Șase supraviețuitori în urma accidentului aviatic al echipei de fotbal Chapecoense

Șase persoane au supraviețuit accidentului avionului care transporta echipa braziliană de fotbal Chapecoense în Columbia, au anunțat surse oficiale.

Avionul, care decolase din Bolivia și s-a prăbușit în apropierea aeroportului Jose Maria Cordova din Medellin, potrivit agenției EFE, avea la bord 72 de pasageri și 9 membri ai echipajului.

UPDATE ORA 8.17 Finalista Cupei Sudamericana, în avionul prăbușit în Columbia

Componenții echipei braziliene de fotbal Chapecoense se deplasau către orașul columbian Medellin pentru a disputa prima manșă a finalei Copei Sudamericana, împotriva formației locale Atletico Nacional, în momentul în care aeronava în care se aflau s-a prăbușit.

Avionul decolase din Bolivia și s-a prăbușit în apropierea aeroportului Jose Maria Cordova din Medellin, precizează agenția EFE.

Potrivit oficialilor aeroportului din Medellin, aparatul transporta 72 de persoane și 9 membri ai echipajului.

"Confirm. Avionul înmatriculat CP2933 transportând echipa @ChapecoenseReal.Aparent există supraviețuitori", a scris pe Twitter un responsabil al aeroportului columbian.

Potrivit oficialilor aeroportului din Medellin, aparatul transporta 72 de persoane și 9 membri ai echipajului.

Se pare că accidentul a avut loc în apropierea localităților La Ceja și La Union, ambele aflate în departamentul Antioquia și în apropiere de Rionegro, unde se afla aeroportul Jose Maria Cordova.

Directorul Departamentului Administrativ al Sistemului de prevenire, atenționare și recuperare în caz de dezastru (Dapard) din Antioquia, Mauricio Parodi, a declarat reporterilor că aeronava s-ar putea afla în locul numit Cerro Gordo.

"Se estimează că aeronava s-ar putea afla în zona La Union, în locul numit Cerro Gordo și au fost deja activate toate alertele", a spus oficialul.

Parodi a declarat ca avionul decolase de pe aeroportul Viru Viru din Santa Cruz de la Sierra (Bolivia), unde a făcut se pare o escală tehnică.

Aeronava ar fi trebuit să aterizeze la Medellin luni seara, la ora locală 21,33, dar a pierdut contactul cu turnul de control în timp ce zbura în apropiere de La Ceja, potrivit surselor columbiene.

Echipa Chapecoense din orașul Chapecó, aflat în statul brazilian Santa Catarina, se îndrepta spre Medellin pentru a disputa prima manșă a finalei Copa Sudamericana cu Atletico Nacional, programată miercuri seara.

ORA 7.52 Un avion cu 72 de pasageri la bord s-a prăbușit în Columbia

Un avion care transporta o echipă de fotbal braziliană s-a prăbușit în Columbia, relatează AFP.

După primele informații, la bordul aeronavei se aflau 72 de pasageri, potrivit The Washington Post. Conform datelor preliminare, la bord se aflau 27 de jucători, precum și jurnaliști. Potrivit presei locale, la bord se afla echipa de fotbal braziliană "Chapecoense".

Avionul decolase din Bolivia și s-a prăbușit pe drumul spre aeroportul din Medellin.

"Confirm. Avionul înmatriculat CP2933 transporta echipa @ChapecoenseReal. Aparent există supraviețuitori", scrie pe Twitter un responsabil al aeroportului, José Maria Cordova, care deservește acest aeroport.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *