Externe

Un avion de pasageri Lufthansa, la un pas de coliziune cu o drona

Potrivit datelor transmise de Administrația Federală a Aviației (FAA), o dronă a trecut la doar 61 de metri deasupra avionului de pasageri Airbus A380, operat de compania Lufthansa, care se afla la o altitudine de 152 de metri în timpul procedurilor de aterizare pe aeroportul internațional din Los Angeles, notează News.ro.

Echipajul zborului Lufthansa nu au întreprins manevre de evitare a dronei și au aterizat în siguranță la câteva minute după. Legislația americană interzice utilizarea dronelor la o înălțime mai mare de 122 de metri și la mai puțin de 8 kilometri de un aeroport fără contactarea prealabila a controlorilor de trafic aerian. De asemenea, dronele nu se pot apropia de alte avioane, evenimente sportive sau grupuri mari de oameni.

Administrația Federală a Aviației a primit, în ultimii doi ani, 42 de rapoarte privind drone care survolează la o înălțime nesigură aeroportul internațional din Los Angeles, al doilea cel mai aglomerat aeroport din Statele Unite. În ultimii doi ani, aproape 200 de piloți au reclamat întâlniri apropiate cu drone în aer, care ar fi putut să se transforme în tragedii, doar în statul California. De asemenea, FAA a impus înregistrarea dronelor, deținute de persoane care au cel puțin 13 ani, pe o platformă online guvernamentală.

Sursa: wall-street.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *