Externe

Un avion militar s-a prăbușit în Italia, omorând o fetiță de 5 ani (VIDEO)

Un avion al Forțelor Aeriene s-a prăbușit sâmbătă seara în apropierea orașului italian Torino, ucigând o fetiță de cinci ani și trimițând familia acesteia și pilotul la spital.

Avionul cu motor ușor, care a decolat de pe aeroportul din Torino, aparținea grupului de piloți al Forțelor Aeriene italiene Frecce Tricolori. Acesta se deplasa spre orașul Vercelli (la 65 de kilometri de Torino) pentru a participa la un spectacol aerian cu ocazia centenarului înființării Forțelor Aeriene italiene.

După decolare, pilotul avionului, maiorul Oscar Del Do, a anunțat comandantul escadrilei că are probleme la motor. Înregistrarea video arată cum aeronava se deplasează inițial în linie dreaptă, înainte de a deveni brusc incontrolabilă și de a pierde altitudine.

După prăbușire, aeronava a continuat să se prăbușească la sol pentru o perioadă de timp, lovind o mașină în care se afla familia Origliasso. O fetiță de cinci ani a murit pe loc, iar fratele ei de 12 ani a fost transportat la spital cu arsuri, împreună cu mama și tatăl ei. A fost spitalizat și pilotul, care în ultimul moment a fost kapultuvavavayut.

Potrivit datelor preliminare, avionul a pierdut controlul pentru că s-a ciocnit cu un stol de păsări.

Politicieni și oficiali italieni importanți au reacționat la tragedie, în special ministrul Apărării, Guido Crozetto, și primarul din Torino, Stefano Lo Russo. Premierul Giorgia Meloni a transmis condoleanțe familiei Origliasso, iar Partidul Democrat din Italia a anulat toate evenimentele din Torino în semn de doliu.

Forțele aeriene italiene au anulat un spectacol aerian după incident.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *