Externe

Un avion Singapore Airlines se afla la doar câteva minute distanţă de tragedia din Ucraina

Aparatul SIA efectua o cursă Copenhaga-Singapore şi se afla la doar 90 de kilometri distanţă de Boeingul Malaysian Airlines, o distanţă care este parcursă în câteva minute, a spus ministrul Transporturilor din Singapore, Lui Tuck, care a vorbit in fata Parlamentului din ţara vecina cu Malaezia.

“În momentul în care MH17 a fost doborât, zborul SQ 351 de al Copenhaga se afla la 90 de km”, a spus ministrul. Avionul malaezian a fost doborât de o rachetă, iar cei 228 de oameni de la bord au murit.

“Nu exista nicio restricţie pentru zborurile la un plafon mai mare de 32.000 de picioare (9.800 de metri) şi nicio informaţie care să vorbească despre pericolele la care sunt expuse avioanele la aeastă altitudine, fapt pentru care SIA şi alte companii care efectuează zboruri intre Europa si Asia au continuat să folosească spaţiul aerian”, a spus ministrul. Din momentul în care SIA a fost informată despre incidentul MH17, compania a schimbat ruta avioanelor, pentru a evita în totalitate spaţiul aerian ucrainean.

sursa: cotidianul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *