Social

Un avocat, încătușat de ofițerii CNA: Ar fi pretins și primit 6000 de euro de la un moldovean. Motivul?

Un avocat a fost pus la pământ și încătușat de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii PA într-un dosar în care este bănuit de trafic de influență. Acesta ar fi pretins și primit, suma de 6 000 de euro de la un moldovean, în schimbul influențării unei decizii în dosarul în care clientul său era acuzat de tentativă de contrabandă cu droguri, transmite Realitatea.md.

„Potrivit denunțătorului, avocatul i-ar fi comunicat că ar avea influență asupra ofițerului de urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal și altor funcționari publici, pe care ar putea să-i determine să adopte o soluție favorabilă pe marginea faptelor investigate în privința denunțătorului privind cauza penală în care era bănuit de tentativă de contrabandă cu droguri.

Cauza penală se afla în gestiunea organului de urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal. Pentru acumularea probatoriului necesar, ofițerii CNA au dispus efectuarea perchezițiilor la domiciliile persoanelor vizate în cauza penală, inclusiv percheziții la biroul ofițerului de urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal”, anunță Centrul Național Anticorupție (CNA).

Ulterior, avocatul a fost reținut pentru 72 ore, iar ofițerul de urmărire penală din cadrul SV și ofițerul de investigații din cadrul INI sunt cercetați în stare de libertate.

„Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu-i va fi dovedită printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă”, informează CNA.

Procuratura Anticorupție (PA) conduce urmărirea penală.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *