Justiție

Un avocat și un intermediar, reținuți de CNA și PA: Ar fi încerat să soluționeze un dosar, pornit pe tentativă de omor

Un avocat și un intermediar au fost reținuți de Centrul Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Acestea sunt suspectate că ar fi primit remunerări ilicite de la o femeie în schimbul promisiunii de a influența decizia pe o cauză penală, aflată pe rol în instanța de judecată, transmite Replicamedia.md.

Potrivit materialelor urmăririi penale, cei doi ar fi pretins și primit 200 de euro și 6400 de dolari, susținând că ar avea influență asupra unor magistrați din cadrul Judecătoriei Căușeni care examinau un caz de tentativă de omor.

Potrivit denunțătorului, bănuiții i-ar fi promis că pot determina judecătorii să emită o sentință de condamnare cu suspendarea executării pedepsei.

Ulterior, pe acest caz a fost pornită o urmărire penală pentru trafic de influență.

Luni, în urma măsurilor speciale de investigații, a fost reținut avocatul, iar miercuri s-a reușit și reținerea intermediarului. Ambele persoane au fost plasate în izolatorul CNA pentru 72 de ore.

Procuratura Anticorupție (PA) conduce urmărirea penală.

Menționăm că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *