Actualitate

Un bărbat a fost amendat: Era băut și conducea haotic căruța prin sat

”Ofiţerul de sector al sectorului N.2 din cadrul IP Soroca, deplasându-se pe traseul ce duce spre sat. Cureşniţa Nouă, a observat că un hipomobil se deplasa haotic. Oprindu-se, a depistat că conducătorul hipomobilului are miros puternic de alcool, astfel, ultimul a fost testat cu aparatul alcootest, care a indicat un rezultat pozitiv de 0,64 mg/l. Conducătorul hipomobilului a recunoscut vina şi în privinţa lui a fost întocmit proces-verbal în baza art.229 al.1 şi 233 al.1 CC şi remis spre examinare în Instanţa de Judecată Soroca”, se arată într-un comunicat.

Astfel, Instanţa de Judecată Soroca i-a aplicat bărbatului o amendă de 2000 de lei pentru conducerea în stare de ebrietate a hipomobilului şi încălcarea regulilor de înmatriculare.

IP Soroca, informează toţi deţinătorii de hipomobile (căruţe) că, înregistrarea hipomobilelor se face la administraţia publică locală.

Conform Codului Contravenţional al RM , toate hipomobilele trebuie să fie înmatriculate, în spatele căruţei să fie placa cu numărul de înregistrare, să fie catadioptri pe părţile laterale, din faţă, spate a hipomobilului, iar conducătorul hipomobilului să fie îmbrăcat în vestă reflectorizantă.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *