Social

Un bărbat din Cahul – reținut pentru 72 de ore de ofițerii CNA: Ar fi cerut 950 de euro și 6800 de lei pentru un permis de conducere

Un bărbat din Cahul a fost reținut de ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud a Centrului Național Anticorupție și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență.

Individul ar fi pretins și primit 950 de euro și 6 800 de lei (în jur de 360 de euro) de la un alt localnic, pentru a ajuta fiul acestuia să promoveze examenele pentru obținerea permisului de conducere, dar și pentru a-i perfecta certificatul de absolvire a școlii auto, transmite Ziarul Național.

Menționăm că bănuitul nu este la prima abatere. Ulterior, acesta ar fi susținut că ar avea influență asupra funcționarilor din cadrul Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto din Cahul și asupra responsabililor de la Școala auto din localitate și că îi poate determina să favorizeze candidatul să susțină probele teoretice și practice.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore și a fost plasat în Izolatorul de detenție provizorie al Inspectoratului de poliție Cahul.

Acesta are statut de învinuit într-un alt dosar de trafic de influență, remis în instanța de judecată în anul 2022 și care, în prezent, este pe rolul instanței, potrivit sursei citate.

Bărbatul riscă până la 7 ani de închisoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *