Social

Un bărbat din Căușeni, agresat de șeful adjunct al Procuraturii Căușeni. Ghenadie Moruz – investigat de autorități

Un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost agresat de șeful adjunct al Procuraturii Căușeni, G.M. Cazul a avut loc în noaptea spre 23 septembrie, pe o stradă din orașul Căușeni.

Potrivit surselor Deschide.md, oamenii legii au fost alertați de victimă, care a declarat că, împreună cu alte câteva persoane de origine ucraineană, ar fi fost agresați fizic de procurorul G.M., fără însă a oferi mai multe detalii. Imediat, la fața locului s-a deplasat un echipaj al Poliției, pentru a stabili toate circumstanțele cazului.

Ofițerul de presă al IP Căușeni, Mariana Didenco, a confirmat faptul că în noaptea spre 23 septembrie a fost solicitată intervenția Poliției în legătura cu un caz de agresiune în raport cu o persoană.

„La 23 septembrie curent, Poliția din Căușeni a fost sesizată de un bărbat precum că ar fi fost agresat. Poliția a stabilit preliminar, din declarațiile bărbatului de 36 ani, că în noaptea de 23 septembrie, în jurul orei 1:20, în timp ce se afla pe o stradă din or. Căușeni, între el și un grup de persoane s-a iscat un conflict verbal, unde s-au adresat reciproc cu cuvinte necenzurate, iar una din persoanele agresoare s-a prezentat cu numele unei persoane cu funcție de demnitate publică”, a declarat sursa citată.

Mariana Didenco a precizat că cazul este înregistrat și documentat de polițiști, iar la moment sunt întreprinse măsuri în vederea stabilirii tuturor persoanelor prezente, dar și stabilirii tuturor circumstanțelor în care s-a produs incidentul.

Contactat telefonic de sursa citată procurorul-șef adjunct al Procuraturii Căușeni, G.M., care la moment asigură interimatul funcției de șef al Procuraturii Căușeni, a refuzat să comenteze acest caz, menționând că nu cunoaște cu cine discută. Ulterior, procurorul a declarat că va reveni cu un apel. Până la momentul publicării articolului, acuzatorul de stat așa și nu a venit cu o reacție.

Purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale (PG), Violina Moraru, a declarat că va reveni ulterior cu poziția instituției pe marginea acestui caz.

G.M. activează în organele procuraturii de mai mulți ani. La data de 28 ianuarie 2021, cu prilejul aniversării a 29-a de la formarea Procuraturii Republicii Moldova, Consiliul Superior al Procurorilor a propus încurajarea lui G.M. cu insigna de piept „Eminent al Procuraturii”. Ulterior, prin decizia CSP din 17 august 2021, G.M. a fost propus pentru funcția de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii raionului Căușeni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *