JustițieSocial

Un bărbat din Cimișlia riscă 15 ani de pușcărie. Ce infracțiune a comis

Un bărbat în vârstă de 53 de ani, locuitor al unui sat din raionul Cimișlia, riscă 15 ani de pușcărie. Potrivit procurorilor, în luna martie 2022, individul, fiind în stare de ebrietate alcoolică, i-ar fi aplicat concubinei sale mai multe lovituri cu pumnii în regiunea capului, potrivit Realitatea.md.

Acesta a apelat medicii de pe ambulanță abia a doua zi, iar la 8 zile de la internare, victima s-a stins pe patul de spital.

„În procesul conflictului, bărbatul i-a aplicat concubinei lovituri cu pumnii în regiunea capului, lăsând-o în pat. A doua zi stabilind că concubina este inconștientă, în scopul de a ascunde acțiunile sale ilicite, a apelat ambulanța, invocând că femeia s-ar fi intoxicat consumând o soluție pe bază de alcool. Victima a fost internată în Secția de reanimare a Spitalului raional Cimișlia și fără a-și reveni în conștiință, peste 8 zile a decedat. În urma examinării medicale a cadavrului au fost depistate leziuni corporale, care se califică ca vătămare corporală gravă, fiind în legătură de cauzalitate directă cu survenirea decesului”, anunță Procuratura Generală (PG).

Ulterior, bărbatul a fost plasat în arest și în urma investigațiilor efectuate de angajații Inspectoratului de Poliție Cimișlia, sub conducerea Procuraturii raionului Cimișlia, fiind administrate suficiente probe, el și-a recunoscut vina, mai anunță procurorii.

„La 10 iulie 2023, cauza penală a fost expediată în instanța de judecată, bărbatul fiind acuzat de comiterea infracțiunii de violență în familie, care a provocat vătămarea gravă a integrității corporale și a sănătății soldată cu decesul victimei. Dacă făptuitorul va fi recunoscut vinovat, el riscă o pedeapsă maximă de 15 ani de închisoare”, conchide PG.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *