Justiție

Un bărbat din Cotiujeni, condamnat la 13 ani de închisoare, după ce și-a bătut soția: Femeia a decedat la spital. Bărbatul dă vina pe COVID-19

Un bărbat din satul Cotiujeni, raionul Briceni, a fost condamnat la 13 ani de închisoare după ce și-a snopit în bătaie soția, victima decedând peste două săptămâni la spital. Astfel, sentința a fost pronunțată zilele trecute de magistrații Judecătoriei Edineț.

Potrivit materialelor cauzei, tragedia s-a produs în noaptea spre 14 decembrie 2020, când bărbatul, fiind în stare de ebrietate, în urma unui conflict, i-a aplicat soției sale multiple lovituri în regiunea capului. După incident, femeia a reușit să fugă din casă și s-a adăpostit la consăteni. Aceștia au și solicitat intervenția medicilor care au transportat femeia la spital, scrie Deschide.md.

Conform raportului de expertiză, în urma loviturilor primite femeia s-a ales cu hemoragii în țesuturile moi pericraniene, hematom subdural pe stânga, hemoragii subarahnoidiene, multiple focare de contuzie intracerebrală , edem cerebral și hemoragii secundare în trunchiul cerebral, ceea ce a dus la decesul victimei la data de 26 decembrie 2020.

În cadrul audierii, rudele victimei au declarat că femeia s-a plâns de mai multe ori pe faptul că este bătută de propriul soț și solicita ajutor de la Primăria satului Cotiujeni, Poliție și Procuratură.

Fiind audiat, inculpatul a pledat nevinovat. Avocatul acestuia a declarat că decesul victimei se datorează neglijenței personalului medical din cadrul Spitalului raional Briceni, dar nu a acțiunilor bărbatului. Mai exact, susținea apărătorul, în timp ce femeia era internată la spital, aceasta ar fi fost diagnosticată cu COVID-19, și anume virusul ar fi provocat decesul. Totuși, procurorii au reușit să demonstreze vinovăția bărbatului.

Totodată, prin decizia instanței, bărbatul a fost obligat să achite un prejudiciu de 33 mii lei rudelor victimei, precum și peste 17 mii lei drept cheltuieli judiciare.

Sentința este cu drept de atac în ordine de apel la Curtea de Apel Bălți, în termen de 15 zile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *