Social

Un bărbat din Orhei, trimis în judecată după ce a exploatat sexual trei tinere la Moscova. Ce pedeapsă riscă individul

Un bărbat din raionul Orhei a fost trimis în judecată după ce a exploatat sexual trei tinere, una dintre ele fiind minoră, la Moscova. Acesta riscă închisoare de la 10 la 20 de ani și achitarea prejudiciului moral de peste 200.000 de lei.

Potrivit PCCOCS, bărbatul se ascundea de autorități după ce a exploatat sexual o adolescentă de 17 ani și alte două tinere de 18 ani în 2006, transmite Știri.md.

Bărbatul în vârstă de 54 de ani, iar atunci când a comis această faptă a fost asistat de către alte persoane, anterior condamnate. S-a dovedit că acesta le propunea tinerelor muncă în calitate de femei de serviciu în hotel, un serviciu la o cafenea, iar în al treilea caz – vânzătoare de produse cosmetice. De asemenea, acesta le-a promis victimelor salariu decent, în unul dintre cazuri până la 300 de dolari.

Una dintre victime a fost contactată de mama unuia din membrii grupului infracțional, care a facilitat întâlnirea cu feciorul ei, pentru detalierea „ofertei” de lucru. Atât mama, cât și feciorul implicat anterior au fost condamnați.

Una dintre victime, traficată circa șase luni, a fost inițial exploatată sexual de către un alt membru al grupului, condamnat și el, care ulterior a „transferat-o” învinuitului trimis acum în judecată de procurorii PCCOCS. În cazul altor două victime, acestea au fost traficate aproximativ 2,5 luni și, respectiv, trei luni.

Aceștia le-au oferit bani fetelor pentru perfectarea pașapoartelor, dar și pentru călătoria cu trenul spre Moscova. Sosite în regiunile Solnțevo și Odințovo ale Moscovei, acestea au fost impuse prin amenințări și violență să presteze servicii sexuale „la șosea”, iar pentru a preveni evadarea victimelor, învinuitul le-a luat pașapoartele. Și, deși fetele prestau servicii sexuale contra plată, bărbatul le lua toți banii și nu le achita.

Prin urmare, victima care a fost traficată circa jumătate de an solicită acum prin judecată ca inculpatul să-i achite peste 130.000 de lei pentru venitul pe care acesta și l-a însușit în baza serviciilor sexuale pe care ea le-a prestat, în timp ce era minoră, precum și 100.000 de lei drept prejudiciu moral.

Potrivit Codului penal, traficul de persoane comis în cadrul unui grup infracțional se pedepsește cu închisoare de la 10 la 20 de ani, iar până la pronunțarea unei sentințe de către Judecătoria Orhei, bărbatul beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *