Social

Un bărbat din Ungheni s-a ales cu arsuri în timp ce încerca să aprindă focul în sobă: Aproximativ 20% din acoperișul casei a ars

Un incendiu a izbucnit într-o casă din Sinești. Un bărbat în vârstă de 60 de ani, a primit arsuri ușoare pe suprafața corpului în timp ce încerca să aprindă focul în sobă, utilizând substanțe ușor inflamabile. Aproximativ 20 % din acoperișul casei a fost afecatat, transmite IGSU.

Cazul a avut loc marți, 27 decembrie, în satul Sinești, raionul Ungheni.

Ulterior, pompierii au fost alertați pentru a lichida un incendiu, care a izbucnit într-o casă de locuit.

Pentru lichidarea arderii, la fața locului, au fost trimise două echipaje de salvatori și pompieri, care au stabilit că acoperișul casei, cu suprafața de circa 150 m2, a fost cuprins de flăcări.

Angajații IGSU au reușit să lichideze focul către ora 17:56, iar în consecință, au fost afectate mai multe bunuri materiale din interiorul locuinței, dar și circa 20% din acoperișul casei.

Astfel, la fața locului, a fost alertat și un echipaj al Serviciului de asistență medicală urgentă, care a acordat bărbatului îngrijirile necesare. Transportarea acestuia la spital nu a fost necesară.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat cetățenii despre riscul nerespectării normelor de utilizare a sobelor alimentate cu combustibil solid.

Salvatorii și pompierii îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare și să nu aprindă focul în sobe utilizând lichide inflamabile, cum ar fi benzină, gaz lampant și alte substanțe periculoase.

Totodată, persoanele sunt rugate să nu suprasolicite sobele de încălzit și să nu amplaseze bunuri în apropierea acestora. Mai mult, întru evitarea producerii intoxicațiilor cu monoxid de carbon, cetățenii sunt îndemnați să nu astupe canalele de ventilare, să aerisească sistematic încăperile, iar pe timpul nopții să stingă focul din sobe. În situații de risc oamenii sunt îndemnați să sune de urgență Serviciul 112.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *