Actualitate

Un bărbat riscă să-și petreacă următorii 7 ani după gratii: Ar fi recrutat tinere ca să presteze servicii sexuale în Germania

Un bărbat de 30 de ani din Chișinău este cercetat penal de ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al INI (CCTP), pentru proxenetism. Polițiștii au stabilit că, de la începutul lunii iulie curent, suspectul împreună cu alte persoane originare din Republica Moldova, ar fi racolat mai multe tinere din țara noastră, cu vârste cuprinse între 20 și 25 de ani, cărora le-au propus să presteze servicii sexuale contra plată, fiind adăpostite în diferite apartamente speciale într-un oraș din Germania, scrie Agora.

Pentru serviciile prestate, fetele urmau a fi remunerate cu sume cuprinse între 60 și 100 de euro pentru un client, iar jumătate din banii primiți reveneau suspecților.

Ulterior, suspectul a fost reținut în timp ce se deplasa cu una dintre tinerele racolate spre punctul de trecere al frontierei de stat și este cercetat în stare de libertate.

Conform legii penale, persoana vinovată de proxenetism riscă pedeapsă cu închisoare de la 4 la 7 ani.

Oamenii legii întreprind în continuare măsuri speciale de investigații și acțiuni de urmărire penală în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în săvârșirea infracțiunii, precum și a victimelor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *